Ξεχωριστή τοποθεσία

Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, το μεγαλύτερο ανοικτό χώρο στο Κάστρο. Ο επισκέπτης, περπατώντας εκεί, βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα, τα ιστορικά τείχη και την πανοραμική θέα του οικισμού.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, το μεγαλύτερο ανοικτό χώρο στο Κάστρο. Η πλατεία, πέραν της ιδιαίτερης άμεσης σχέσης που έχει με τη θάλασσα, τα τείχη και τον οικισμό, είναι σχεδιασμένη από την αρχιτέκτονα και συν-ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Έλενα Ζαμπέλη.

 

11_resize

 

Η μελέτη ανάπλασης εκπονήθηκε το 2012 και η πλατεία παραδόθηκε στο κοινό το Δεκέμβριο του 2015. Η λιθόστρωση έγινε με παραδοσιακά υλικά και σχηματίζει γραμμικά λούκια για την αποχέτευση των ομβρίων μέσα από τρύπες στα τείχη. Είναι δε στολισμένη με μαρμάρινες επιγραφές, σκαλισμένες με στίχους του Γιάννη Ρίτσου από τη συλλογή Μονοβασιά, με χαλύβδινα γλυπτά εμπνευσμένα από τη βυζαντινή καλλιγραφία και με μεγάλες μπάλες κανονιών για κάθισμα και παιχνίδι.

 

Το ξενοδοχείο λόγω της θέσης αυτής είναι ιδανικό για τη φιλοξενία εκδηλώσεων προσωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα, μέσα και έξω από τους χώρους του.