Η φιλοσοφία μας

Γιατί art hotel;

Γιατί art hotel;

Το όνομα του Θεοφανώ art hotel εκφράζει το γεγονός ότι πέρα από την επιθυμία δημιουργίας ενός ξεχωριστού χώρου διαμονής, θελήσαμε να φιλοξενήσουμε την οικογενειακή συλλογή έργων τέχνης και παλαιών επίπλων, επιλεγμένα με πολύ μεράκι στη διάρκεια ταξιδιών και παραμονών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η συλλογή δένει θαυμάσια με τα κτίσματα και καλεί τους επισκέπτες να την απολαύσουν τόσο στα δωμάτιά τους όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

 

Κοινόχρηστοι χώροι

Κοινόχρηστοι χώροι

Ονειρευτήκαμε ένα ξενοδοχείο όπου η διαμονή δεν περιορίζεται στο δωμάτιο του επισκέπτη, αλλά επεκτείνεται σε ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους. Έτσι,το Θεοφανώ art hotel διαθέτει καταπληκτικές αίθουσες και βεράντες με θέα στο Μυρτώο πέλαγος για την απόλαυση του πρωινού αλλά και για χρήση σε άλλες ώρες της ημέρας. Η κυρίως τραπεζαρία οργανώνεται γύρω από ένα εντυπωσιακό μοναστηριακό τραπέζι και παράλληλα υπάρχουν διαφορετικά καθιστικά με τζάκι και θολωτοί χώροι για επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση, χρήση διαδικτύου και έκθεση έργων τέχνης. Οι αίθουσες διατίθενται και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, οργανωμένες αλλά και αυθόρμητες.

 

Κάθε δωμάτιο διαφορετικό

Κάθε δωμάτιο διαφορετικό

Δεν υπάρχουν δύο όμοια δωμάτια στο Θεοφανώ art hotel έτσι όσες φορές και να επιστρέψει ένας επισκέπτης, πρόκειται κάθε φορά να βιώσει και μία διαφορετική εμπειρία. Οι διαφορές τους βρίσκονται τόσο στην αρχιτεκτονική του χώρου, δηλαδή θέα, προσανατολισμός, μέγεθος, χρήση βεράντας κ.λ.π., όσο και στη διακόσμηση και επίπλωση, η οποία έχει ακολουθήσει την αρχιτεκτονική για να την συμπληρώσει και να την αναδείξει. Στους χώρους δεν υπάρχουν εμπορικά έπιπλα μαζικής παραγωγής όπως βρίσκει κανείς στα περισσότερα ξενοδοχεία αλλά μοναδικές αντίκες και έργα τέχνης, μέρος μιας συλλογής η οποία ξεδιπλώνεται σε όλους τους χώρους. Έτσι ο φιλοξενούμενος ξεχνάει ότι βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και συναντά την ποιότητα ενός αρχοντικού σπιτιού.

 

Σπιτικό ελληνικό πρωινό

Σπιτικό ελληνικό πρωινό

Το ελληνικό πρωινό που προσφέρεται συμπληρώνει το ζεστό χαρακτήρα του Θεοφανώ art hotel με προϊόντα της λακωνικής γης που δεν ταξιδεύουν πάνω από μία ώρα για να φτάσουν στο πρωινό μας τραπέζι. Παρασκευάζεται κάθε μέρα στην ανοικτή κουζίνα που βρίσκεται δίπλα στην τραπεζαρία, ειδικά για τον κάθε φιλοξενούμενο, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα ντόπια προϊόντα που διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα.